Reteta: Raffaello

Monday, January 11, 2010

Pentru ca tot am mancat de Craciun Raffaello facut in casa am zis de ce sa nu incerc si eu. Aveam de gand sa il pregatesc pentru Revelion insa am avut o tona de prajituri aduse de acasa incat am amanat pana ieri. E o reteta destul de simpla insa destul de migaloasa atunci cand se formeaza bilutele.



Incrediente:
1 pachet de unt
100-150g nuca de cocos
150g zahar praf
200g lapte praf
150g migdale (in fiecare rafaelo va fi o migdala)
1 pliculet zahar vanilat
50 gr napolitane (simple sau cu vanilie)

Mod de preparare:

1. Se marunteste untul si se amesteca impreuna cu zaharul pudra si vanilat pana se omogenizeaza.









2. Se adauga celelalte incrediente: aprox 50-60g nuca de cocos, cateva napolitane sfaramate, laptele praf si se amesteca pana se obtine o masa compacta.










3. Se lasa cca 30 min la frigider apoi se formeaza Raffaello facand niste bile din compozitie, punand in mijloc o migdala si rostogolindu-le in restul de nuca de cocos.










4. Cu putina rabdare veti obtine un platou de mingiute foarte gustoase.

Pofta Buna !

1 comment:

  1. n-ai fi facut si tu asa ceva de revelion
    sa mancam si noi ..sa colcaie

    ReplyDelete