Reteta: Cascaval / Telemea Pane

Saturday, February 6, 2010

O reteta foarte simpla pentru o mancare atat de delicioasa, asa as descrie preparare a cascavalului pane. Fiind cuprins de o pofta nebuna dupa cascaval pane si neavand nici un pic de cascaval prin frigider am zis hai sa facem cu telemea. Este bine ca telemea sa nu fie foarte sarata, altfel aveti nevoie si de multa bere pentru o manca :) Sa incepem:
Timp de preparare: cca 30 min (depinde de cate portii se pregatesc)

Incrediente (pentru 2 portii): 5 feli cat degetul de groase de cascaval sau telemea uscata, 1-2 oua, faina si pesmet.
Mod de preparare:
- Feliile de cascaval se umezes cu lapte sau apa api se trec prin faina pana se face un strat protector. Se poat repeta pasii de mai sus pentru o crusta mai groasa (cu cat crusta este mai groasa, cascavalul nu va curge cand este prajit).
- Se trec apoi bucatile de cascaval prin oul batut iar apoi prin pesmet si se tapeteaza foarte bine.
- Se prajesc in tigaie cu ulei incis sau in friteusa pana se rumenesc.
 

No comments:

Post a Comment