Tinand cont ca am o centrala termica de apartament care se alimenteaza din bucatarie si de faptul ca apa rece din baie are o presiune mult mai ridicata decat cea de alimentare a centralei, aveam diferente, destul de fecvente, asupra temperaturii apei in timpul dusului. Coroborat cu faptul ca bateria existenta incepuse sa faca figuri (comutatorul cada-dus care se lasa tot mai greu manipulat) si datorita faptului ca ajunsesem la un grad suficient de frustrare pentru ca de fiecare data cand faceam un dus trebuia sa reglez neincetat caldura apei de la dus cat si temperatura apei la iesirea din centrala, am luat decizia se experimentez pe o baterie cu termostat.
Pe NET nu am prea gasit opinii care sa imi elucideze intreg misterul asupra intrebarii: "va compensa acele diferente de temperatura sau presiune sau voi investi niste bani degeaba?" si de aceea am cam ezitat la inceput. Pana la urma am plecat spre magazin Dedeman, singurul magazin pe care l-am gasit si care avea o astfel de baterie pe stoc care sa fie si de calitate. Am ales un Kludi MX Therm (link) la pretul de 1100 RON si-un pic.
Bateria se monteaza foarte usor si vine in pachet cu 2 excentrice si doua garnituri cu sita care se monteaza in zona de intrare a apei in baterie pentru a o proteja de nisipul arhicunoscut din instalatiile de apa bucurestene.
In baterie nu e nimic electronic totul este mecanic, termovanele reactionand singure pe baza unor termoelementi la orice schimbare a temperaturii apei de intrare. Nu mai detaliez aspectele de marketing pe care le puteti gasi si pe site insa cel mai important aspect e ca face exact lucrul pentru care am cumparat-o si anume stabilizeaza temperatura apei pe care ai setat-o chiar si cand presiunea sau temperatura de pe retea variaza. In plus, nici centrala nu mai grohaie ca inainte cand ba pornea ba se oprea din cauza variatiei aiurea a sarcinii de apa calda.
In magazine gasiti astfel de baterii cu termostat si la preturi mici (250 RON) insa la pretul acesta nu ofera o garantie de 5 ani iar in plus, materialele folosite cat si finisajele nu se ridica la nivelul unui Kludi sau Grohe. Cei din urma au si ei o baterie similara la pret cu un desing usor mai ergonomic (Grohterm 1000), baterie pe care nu am gasit-o (era prima optiune) decat la comanda. Oricum nu imi pare rau de alegerea facuta si chiar o recomand celor care au intampinat situatii similare cu a mea.
Pt cine vrea sa vada stilizat cum functioneaza o astfel de baterie cu termostat poate accesa linkul.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Foarte util, aveam problema si am vazut oferta lidle cu 200 de lei si ma gandeam daca va rezolva problema. Multumesc
ReplyDeleteIntrebare...Garantia este de 5 ani. Dar te-ai intrebat ce acopera? Fac pariu ca daca te duci cu ea plina de calcar dupa jumatate de an, poti sa ii spui pa garantiei. Iar problema cu calcarul este inevitabila.
ReplyDeleteO baterie monocomanda la noi in tara nu o sa reziste mult, indiferent cat dai pe ea, din cauza calcarului. Asta daca nu ai instalatie de dedurizare montata.
Referitor la bateriile cu termostat de 250 RON. Prea putin oameni stiu sa aleaga o baterie
Pt. a fi o baterie cu un raport calitate pret cat mai bun trebuie sa indeplinrasca doua conditii mari si late:
1 Obligatoriu pastile ceramice
2 Greutatea bateriei. Cea mai importanta dintre toate. O baterie de calitate nu scade sub 2kg la termostate. Greutatea mai mare vine de la cata cantitate de cupru este introdusa in aliaj.
Nu spun ca Kludy nu este o baterie buna dar, la ce ofera are un pret aberant.
Iti arat baterii cu termostat la 350 RON, care au peste 2,5 kg, pastile ceramice, site la intrare, excentrice cu supape pt. a evita orice bypass.
Asta este partea proasta cu tara noastra. Nimeni in nici un magazin nu explica omului de ce produsul ala si nu celalt iar omul in necunostinta de cauza se duce fix spre produsele de firma care au un pret aberant la ce ofera.
Te rog recomanda celor interesati ceva ieftin si fiabil, eventual testat de catre tine. Din ce am vazut eu pe piata, la momentul acela, doar batreia Kludy a respectat toate conditiile (schimbator rapid de caldura, atat dus cat si baterie de cada, o anumita distanta de la baterie pana la conectoarele de retea, finisaje si design ...) A fost ceva mai scump insa a rezolvat complet problema pentru care am cumparat-o.
ReplyDeleteCat priveste alegerea unei baterii doar dupa greutate nu sunt deacord. E drept ca o baterie buna este si grea din datorita metalelor de calitate insa sa nu iti iei si o mare tepa dupa ce vor invata chinezii care e treaba cu calitate/kilogram.
SI eu as fi interesat de o astfel de baterie, tot pentru stabilizarea temperaturii apei calde de la centrala termica de apartament, dar am un buget limitat la 400 - 500 Ron. Poate recomands cineva ce si eventual unde se poate gasi o baterie bunicica?
ReplyDeletepoate gasesti pareri pentru cea de la Lidl, cred ca au fost multi care au cumparat-o. Cat despre a mea, sunt super multumit. il rugasem pe Andrei sa propuna un produs ieftin dar nu a mai raspuns :(
DeleteCu o foarte mare intarziere si imi cer scuze pentru acest lucru, pot sa recomand ce baterii termostatate am acasa. Sunt baterii marca GF. Sunt super grele, au site la intrare, supape de sens pe excentrice. Ce este oarecum prost, este faptul ca cele de cada, vin fara furtin si para de dus. Acum ce sa spun...
ReplyDeleteEu le am de aproape 6 ani daca fac socoteala si nici o problema.
La o simpla cautare in google vad ca inca se pot gasi. Nu pun link pentru ca nu stiu daca am voie :))
Buna! Am cumparat o casa si am o baterie cu termostat la cada. Problema este ca nu regleaza temperatura apei, apa este cand rece cand fierbinte. Este posibil sa nu fi fost montata corect?
ReplyDeletear putea fi 4 cauze:
Delete1. Bateria are site la intrare (la capatul tevilor de alimentare) si acestea sunt imbacsite de mizeria din apa
2. Nu ai presiune suficienta pe apa calda/rece mai ales daca bateria este la etaj. Bateria are niste parametrii de debit pt functionarea normala.
3. Temperatura apei calde din centrala este ori foarte joasa ori foarte ridicata
4. S-a stricat bateria, bimetalul sau lagarele sunt colmatate cu depuneri de calcar
Si la mine mai face figuri atunci cand presiunea apei e haotica.
Am o baterie Kludi Zenta cada/dus la care nu mai vine apa fiebinte cum vine la chiveta din baie. A sarit parghia ce limita apa fiebinte. Trebuie inlocuit termostatul sau din cauza acelui buton nu mai
ReplyDeletecurge apa fierbinte?
practic acel buton doar limiteaza cursa robinetului iar daca butonul este scos nu se mai blocheaza, cursa robinetului mergand pana la capat. Cu siguranta nu e din cauza butonului limitator. Daca nu mai ai garantie. cel mai probabil va trebui sa cumperi o baterie noua.
DeleteDaca ai montat bateria cu toate accesoriile atunci cu siguranta ai si un set de filtre (plasa metalica) pe alimentare. In sistem de termoficare este foarte probabil ca mizeria sa iti fi opturat intrarea de apa calda a baterieie. E o posibilitate care merita investigata. Am patit ceva similar cu ani in urma la masina de spalat rufe.