Racoritoare si delicioase bombe calorice, briosele cu rubarbar insotite de un pahar cu lapte rece sunt de acum preferatele mele.
Timp de preparare: cca 50 de minute.
Ingrediente:
350 gr faina
1 lingura praf de copt
½ lingurita sare
225 gr zahar brun
½ lamaie
250 ml lapte
Coaja de lamaie
1 bucata ghimbir ras
1 ou
100 gr unt topit
300 gr rabarbar taiat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Se stoarce un sfert de lamaie in cei 250ml lapte si se lasa deodamdata deoparte
Se pune intr-un bol mare faina amestecata cu praful de copt, sarea si 225 gr zahar brun. Se amesteca bine, apoi se face o gaura in centru
In gaura formata se pune ghimbirul ras, coaja de lamaie rasa,1 ou, se amesteca si se adauga treptat laptele si untul topit. Dupa ce se omogenizeaza se adauga rabarbarul taiat si se amesteca.
Turnati amestecul în formele de briose, pe care le puteti umple aproape de marginea formei
Se presara zahar brun pe fiecare briosa in parte.
Coaceți timp de 25/35 de minute (in functie de cum coace cuptorul), astfe incat zaharul sa se caramelizeze. Testul cel mai bun este cu scobitoarea!
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment