Creama de zahar ars este foarte simplu de facut insa necesita destul de mult timp cca 1 ora jumatate insa merita efortul. Sa incepem:
Incrediente:
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 1 praf zahar vanilat
- 8-9 linguri de zahar (5 pt glazura si 4 pentru compozitie)
- 1 lingurita esenta de rom
- se pune zaharul pentru glazura la foc mic intr-o cratita emailata (compozitia trebuie sa fie distribuita jumatate din volumul cratitei) si se lasa pana devine lichid
- se prelinge pe marginile cratitei pana se glazureaza jumatate din volumul ei
- intre timp se pregateste compozitia: 4 oua se bat cu telul si se adauga zaharul si zaharul vanilat impreuna cu jumatate din cantitatea de lapte. restul de lapte se incalzeste s se omogenizeaza apoi cu restul compozitiei si esenta de rom.
- dupa ce glazura sa racit cat de cat se adauga compozitia in cratita glazurat si se da la cuptor
- se coace in cuptor la foc potrivit (nu foarte tare sa nu se separe oul) cca 1 ora
- se mai lasa apoi in cuptor cu focul oprit inca 30 minute iar apoi se pune la racit
- crema de zahar ars se rastoarna pe un platou insa doar dupa ce sa racit foarte bine
am o pofta de numa! aduceti-ne si noua maine o portie!!! :)
ReplyDelete