Reteta: Crema de zahar ars

Friday, February 12, 2010


Creama de zahar ars este foarte simplu de facut insa necesita destul de mult timp cca 1 ora jumatate insa merita efortul. Sa incepem:



Incrediente:
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf zahar vanilat
  • 8-9 linguri de zahar (5 pt glazura si 4 pentru compozitie)
  • 1 lingurita esenta de rom





Mod de preparare:
  • se pune zaharul pentru glazura la foc mic intr-o cratita emailata (compozitia trebuie sa fie distribuita jumatate din volumul cratitei) si se lasa pana devine lichid

  • se prelinge pe marginile cratitei pana se glazureaza jumatate din volumul ei

  • intre timp se pregateste compozitia: 4 oua se bat cu telul si se adauga zaharul si zaharul vanilat impreuna cu jumatate din cantitatea de lapte. restul de lapte se incalzeste s se omogenizeaza apoi cu restul compozitiei si esenta de rom.
  • dupa ce glazura sa racit cat de cat se adauga compozitia in cratita glazurat si se da la cuptor
  • se coace in cuptor la foc potrivit (nu foarte tare sa nu se separe oul) cca 1 ora
  • se mai lasa apoi in cuptor cu focul oprit inca 30 minute iar apoi se pune la racit

  • crema de zahar ars se rastoarna pe un platou insa doar dupa ce sa racit foarte bine
Pofta Buna!

1 comment:

  1. am o pofta de numa! aduceti-ne si noua maine o portie!!! :)

    ReplyDelete