Reteta: Oua Umplute

Sunday, March 14, 2010

Este o reteta simpla, foarte gustoasa si de design, destul de usor de preparat, cca 40 min.




Incrediente:
  • 7 oua (1 ou este folosit la maioneza)
  • 1/4 cutie mica de pateu de porc sau de pui
  • 2 castraveti murati potriviti
  • 3 bucati de gogosar murat
  • ulei pt maineza (cca 50 ml)
  • patrunjel verde
 Mod de Preparare:
  •  Ouale se fieb tare (mai putin cel pt maioneza), se racesc, se curata si se taie in doua pe lungime
  • Se scoate galbenusul din fiecare ou si se piseaza foarte bine intr-un castron.

  • Se adauga patrunjel taiat marunt, pateul, sare dupa gust si castravetii bine maruntiti, si se omogenizeaza.
  • Jumatate din maioneza pregatita din oul nefiert se adauga peste amestecul de galbenusuri.(compozitia astfel obtinuta nu trebuie sa fie foarte moale)
  • Se umplu jumatatile de ou cu compozitia optinuta

  • Se orneaza cu maioneza ramasa, gogosar si patrunjel

  • Inainte de a fi consumate este indicat sa fie lasate la frigider cca 1 - 1,5 ore.

Pofta buna!

1 comment:

  1. Sunt f bune si asa.Ca si alternativa -daca lipseste pateul- amestec galbenusurile cu maioneza si tarhon marinat taiat marunt

    ReplyDelete