Reteta: Prajitura cu capsuni

Tuesday, June 29, 2010


Foarte usor de facut, o prajitura neperisabila, extrem de refreshing, prajitura cu pandispan si fructe este recomandata mea pentru sezonul cald. Se pot folosi capsuni, piersici, caise, visine si mai inspre toamna prune.

Timp de preparare: cca 1 ora.

Incrediente: 
  • 4 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de apa
  • 12-14 linguri de faina
  • 1 praf de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • fructe de sezon cat sa acopere compozitia in tava.
Mod de preparare:

  • Cuptorul se preincalzeste
  • Se bat ouale cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se omogenizeaza
  • Se adauga treptat apa si uleiul
  • Faina se incorporeaza cu restul compozitiei adaugand cate o lingura si mestecand foarte bine cu telul pentru a nu ramane cocoloase.
  • Compozitia astfel obtinuta nu trebuie sa fie nici foarte moale nici foarte tare :) consistenta optima este aceea care permite fructelor sa se afunde putin.
  • Se aseaza fructele taiate in jumatati (visinele se pun intregi, doar cu samburele scos)

  • Se da la cuptor circa 30-40 de minute in functie de grosimea blatului si se verifica cu o scobitoare daca s-a copt. Intepand cu o scobitoare prajitura, in cazul in care nu este inca coapta, pe scobitoare va ramane lipit aluat, in cazul opus, scobitoarea va iesi curata.

Se seveste de preferinta rece.

Pofta Buna!

No comments:

Post a Comment