Reteta:Frigarui

Monday, October 11, 2010



Pentru ca sambata am avut o mica petrecere si nu stiam ce sa fac de mancare, m-am hotarat intr-un final sa fac niste frigarui din piept si pulpe de pui si piept de porc si carnaciori semiafumati.



Ingrediente (pentru 7-8 persoane):
1.5 kg piept si pulpe de pui dezosate
600-700g piept de porc fara os nefeliat
4 gogosari
3 cepe
rosii cherry
condimente
ulei de masline
otet balsamic
tapuse pentru frigarui

Mod de preparare:

Am taiat bucatile de carne cubulete 3/3cm si le-am pus la macerat (separat puiul de porc) cu boia, piper prospat macinat, condimente de gratar fara glutamat de sodiu (sau cel putin asa scria pe ele), busuioc uscat faramitat, otet balsamic si ulei de masline.

Dupa circa 30 de minute de macerat am inceput sa le montez pe tapuse (care in prealabil au stat la inmuiat in apa pentru a rezista la cuptor).


La montaj am alternat carnea cu ceapa, gogosati, rosii cherry.

Dupa ce sunt montate pe tapuse se dau la cuptor asezandu-le pe gratar (cca 200 grade C cu grill superior si ventilator si se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc). Ca sa nu fac mizerie in cuptor am pus sub gratar o tava tapetata cu pergament si cu apa in ea.



Frigaruile le-am servit cu piure de cartofi, muraturi, bere si vin.
Pofta buna!

2 comments:

  1. Se poate folosi ca si garnitura si varza calita??

    ReplyDelete
  2. Cum ar zice Matache macelarul : varza calita merge cel mai bine cu un ciolan afumat :p

    ReplyDelete