Ingrediente:
- 4 Cartofi mari
- 100g unt
- Bacon feliat subtire
- condimente: sare piper rozmarin, paprika etc.
- branza parmezan/telemea
Mod de preparare (65 minute):
Cartofii se curata si se cresteaza la distanta de cca 1cm avand grija sa nu ii taiati de tot dar in acelasi timp sa va asigurati ca taietura este maxim de adanca.
Aranjati cartofii in tava, adaugati condimente si peste ei, jumatate din untul topit in prealabil (daca nu detineti un prealabil puteti folosi un ibric :P). Este de preferat sa fie lasati la cuptor cca 30-40 minute cu capac. Dupa aceasta se introduce baconul feliat in taieturile cartofilor cu grija ca sa nu se rupa, se toarna untul ramas si se presara rozmarin. Se mai da la cuptor cca 20 de minute.
Inainte cu 5 minute de a scoate de la cuptor se presara branza rasa (parmezan sau telemea.
Se servesc si se manca de preferat calzi :)
No comments:
Post a Comment